Ateenasta ihastuttavaan Aiginaan

aigina-ulkomuseo

Matka Aiginan saarelle alkoi aamulla Ateenan Pireuksen satamasta. Pitää tähän väliin mainita, että Pireus on varsinaisen vilkas paikka, varsinkin illalla. Eikä mitenkään mieluisa paikka. Tämän tuli huomattua paluumatkalla.

Ja nyt Aiginan tunnelmointiin: Laivamatka Aiginaan kestää puolisentoista tuntia. Heti saarelle saavuttua voi aistia sen leppoisan tunnelman.  Aigina on ihana pieni saari, jossa tuotetaan pistaasipähkinöitä. Näitä pähkinöitä olikin myynnissä erilaisissa muodoissa, mm. tuttuina suolaisina naposteltavina sekä makeina kekseinä ja ihanana tahnana.

aigina-museo

Kävelymatkan päässä satamasta on Aiginan museo, jossa on sisämuseo sekä ulkomuseo. Ulkoa kalliolta löytyvät Apollon temppelin jäänteet, jonka yksi osittain säilynyt pylväs kohoaa kohti taivasta. Kallion päältä oli upeat näköalat kohti Aiginan rannikkoa.

aigina

Aiginan tekevät pienet rantabulevardin ravintolat, pikkukaupat, sulassa sovussa vierivieren olevat huviveneet ja kalastusveneet, kirkot, hevoskärryt, vuokrattavat mönkijät, skootterit ja pyörät. Alueella on kauniita pikkutaloja ja pikkukujia, hotelleja ja jokunen laiskana loikoileva kulkukissa. Saarelta löytyy myös Aphaian temppeli, hiekkarantoja ja mm. villieläinsairaala. Kirkkojakin on yllättävän monta; itse saarella kävellessäni pysähdyin kahden kirkon edustalle, harmiksi ne olivat siesta-aikaan kiinni. Jälkeenpäin asiaa tutkaillessa selvisi, että kirkkoja on saarella jopa kuusi.

aiginan museon aarteita
Museon aarteisiin tutustumassa. Tämä jättimäinen ruukku on savesta tehty säilytysastia. Esittelytekstin mukaan savi ei ole peräisin Aiginasta, vaan on tuotu ilmeisesti savenvalajan mukana muualta. 

aeginan kirkon pylväitä

Greek island Aegina is a picturesque, peaceful island. You can walk around island, enjoy seafood in seaside tavernas, shop in small boutiques and visit island’s many churches. There is even six churches in this tiny island! 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s