Ultra kiva Tel Aviv

jewish date nite

Juutalainen deitti-ilta.

Tel Aviv, Israel – jätä ennakkoluulot kotiin ja vieraile täällä avoimin mielin!

Tel Aviv, Tel Aviv, huudan yöhön pimeään. Tätä Ultra Bran biisiä piti kuunnella ennen matkaa ja tietysti se soi koko matkan ‘soundträkkinä’ päässä.

Tel Avivissa tuli käveltyä melkoisesti! Polkupyörän vuokraus olisi ollut hyvä idea. Sähköpyörät näyttivät olevan paikallisten keskuudessa varsinaisen suosittuja.

shabazi street

Neve Tzedek.

Yleinen katukuva ei ole mikään esteetikon unelma; se on sekamelska raunioituneita taloja, graffitteja ja uusia rakennuksia. Vanhaa ja uutta rinta rinnan. Toki ihastuttaviakin paikkoja löytyy, kuten Neve Tzedekin kaupunginosa ja vanha kaupunki Old Jaffa, Tel Avivin rantaviivaa ja hiekkarantaa unohtamatta.

Ihastuttavan Neve Tzedekin Shabazi-katu on varsinkin vierailemisen arvoinen. Tämän kapean kadun varrella on pieniä putiikkeja ja hyviä ravintoloita. Katua pitkin pääsee jopa rantaan asti ja rannalta puolestaan kätevästi vanhaan kaupunkiin, Old Jaffaan asti.

yofa

Old Jaffa, Statue of Faith.

Shabazi-kadulla oleva Dallal-ravintola on suosittu ravintola, jossa kävimme yhtenä päivänä herkullisella brunssilla ja toisella kertaa alkuillan drinkeillä. Persoonallinen ja hyvä paikka!

drinks at dallal

Dallal-ravintolan baarista saa hyviä juomia.

Saman kadun varrella on kivoja putiikkeja, joista tekee yksilöllisiä ja upeita löytöjä; koruja, vaatteita, kenkiä, taidetta.

neve-tzedek-koruliike

Koruja ja taidetta.

neve-tzedek-putiikki

Uniikkeja muotiluomuksia.

Tzuki Studion käsintehdyt korut ja taide ovat esillä Zoom Galleryssä. Täällä tuli shoppailtua. Mikäs sen ihanampi matkamuisto kuin paikallisen taiteilijan käsin tekemä koru. Studion israelilainen taiteilija Shay Peled sekoittaa jotain uutta ja modernia vanhoihin perinteisiin. Studion mukaan taiteilija pyrkii teoksillaan saamaan ihmiset hymyilemään ja heidän sydämensä lämpenemään.

hamsa hands

Tzuki Studion Hamsa-käsiä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s