Ultra kiva Tel Aviv

jewish date nite
Juutalainen deitti-ilta.

Tel Aviv, Israel – jätä ennakkoluulot kotiin ja vieraile täällä avoimin mielin!

Tel Aviv, Tel Aviv, huudan yöhön pimeään. Tätä Ultra Bran biisiä piti kuunnella ennen matkaa ja tietysti se soi koko matkan ’soundträkkinä’ päässä.

Tel Avivissa tuli käveltyä melkoisesti! Polkupyörän vuokraus olisi ollut hyvä idea. Sähköpyörät näyttivät olevan paikallisten keskuudessa varsinaisen suosittuja.

shabazi street
Neve Tzedek.

Yleinen katukuva ei ole mikään esteetikon unelma; se on sekamelska raunioituneita taloja, graffitteja ja uusia rakennuksia. Vanhaa ja uutta rinta rinnan. Toki ihastuttaviakin paikkoja löytyy, kuten Neve Tzedekin kaupunginosa ja vanha kaupunki Old Jaffa, Tel Avivin rantaviivaa ja hiekkarantaa unohtamatta.

Ihastuttavan Neve Tzedekin Shabazi-katu on varsinkin vierailemisen arvoinen. Tämän kapean kadun varrella on pieniä putiikkeja ja hyviä ravintoloita. Katua pitkin pääsee jopa rantaan asti ja rannalta puolestaan kätevästi vanhaan kaupunkiin, Old Jaffaan asti.

yofa
Old Jaffa, Statue of Faith.

Shabazi-kadulla oleva Dallal-ravintola on suosittu ravintola, jossa kävimme yhtenä päivänä herkullisella brunssilla ja toisella kertaa alkuillan drinkeillä. Persoonallinen ja hyvä paikka!

drinks at dallal
Dallal-ravintolan baarista saa hyviä juomia.

Saman kadun varrella on kivoja putiikkeja, joista tekee yksilöllisiä ja upeita löytöjä; koruja, vaatteita, kenkiä, taidetta.

neve-tzedek-koruliike
Koruja ja taidetta.
neve-tzedek-putiikki
Uniikkeja muotiluomuksia.

Tzuki Studion käsintehdyt korut ja taide ovat esillä Zoom Galleryssä. Täällä tuli shoppailtua. Mikäs sen ihanampi matkamuisto kuin paikallisen taiteilijan käsin tekemä koru. Studion israelilainen taiteilija Shay Peled sekoittaa jotain uutta ja modernia vanhoihin perinteisiin. Studion mukaan taiteilija pyrkii teoksillaan saamaan ihmiset hymyilemään ja heidän sydämensä lämpenemään.

hamsa hands
Tzuki Studion Hamsa-käsiä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s