Aleshoppailu, yes or no?

Pikkumustan asusteet

Ale-kausi alkoi taas. Ennen alennusmyynteihin ryntäämistä aion käydä läpi vaatekaappini. Siellä nimittäin on jokunen vain kerran käytetty vaate ja jopa jokunen käyttämätönkin hankinta. Näistä varmasti saisi luotua sopivan asun uudenvuoden juhliin. Vaikka uusia hankintoja on kiva tehdä, niin olen kestävän kulutuksen puolestapuhuja. Inhoan kertakäyttökulutusta ja turhia hankintoja. Minulla ei myöskään ole suuremmalti tapana mennä vain kiertelemään kauppoja ja alennusmyyntejä, jos jotain tarvittavaa ei ole mielessä. Se, että vaatekaappini on jäänyt muutama vaate vielä hintalaput kiinni ei onneksi ole toistuvaa ostoskäyttäytymistä, eivätkä nämä ole olleet vahinkohankintoja.

Nahkahame

Koska coctailmekkoni ovat päätyneet jonkun muun vaatekaappiin, niin tarvinnen juhlavamman asun erääseen tilaisuuteen. Tämän vuoksi ”joutunen” käymään vaateostoksilla. Tosin olen pari kertaa löytänyt kivan juhlamekon myös käytettynä, nettihuutokaupasta tai vastaavasta. Ehkä kurkkaan tällä kertaa myös kierrätyskaupat ennen kuin menen ostamaan uutta.

Paljettijakku

Nämä ylläolevat asukokonaisuudet sain kasaan ”vanhoista” vaatteistani.  Musta mekko näyttää tylsältä kuvattuna litteänä, mutta sen korkea halkio tekee siitä kuitenkin tarpeeksi jännittävän päällä. Kultainen paljettijakku on täydellinen uuden vuoden juhlintaan. Jalkaan vielä mustat, kultakoristeiset kengät ja käteen pieni iltalaukku. Koska jakku on kuin koru, niin näyttäviä koruja tämä asu ei tarvitse seurakseen, jotain pientä ja siroa ehkä. Katsotaan, kun juhlailta koittaa.

Ylempänä oleva musta leveämpi hame on nahkaa. Yhdistin sen mustaan, pitsikoristeiseen toppiin. Jalkineiksi valitsisin mustat korkeakorkoiset saapikkaat.

Kaikki ylläolevat vaatteet ja asusteet ovat aikaisempien kausien alehankintoja, mustaa pitsireunaista paitaa lukuunottamatta, se on uudehko.  Nahkahamekin on jo viisi vuotta vanha.

Tällä kertaa, aleshoppailu ”nou”. Oma vaatekaappini riittääkin tuleviin menoihin ja laitanpa taas jokusen vaatteen ja laukun kiertämään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s