Lux Helsinki 2020

LUX-valofestivaalia ei vietetty tänä vuonna pakkasessa eikä lumisen maiseman keskellä. Tämän vuoden tammikuu, kuten tiedätte, on täällä Helsingissä sateinen, tuulinen ja kolea. Meinasinkin jättää tapahtuman tällä kertaa kokonaan väliin ikävän sään vuoksi. Lopulta kuitenkin innostuin lähtemään tapahtumaan sen viimeisenä iltana. Onneksi valitsin jalkineiksi kumpparit! Hunterit jalassa ja lämmittävä kaakaokuppi kädessä teki teoksien tutkailusta vähän miellyttävämmän kokemuksen.

Vaikka ilma oli mitä oli, niin tapahtumassa oli taas mukava käydä. Tällä kertaa reitti vei Senaatintorilta kohden kaupunginteatteria; ohjelma alkoi Tuomiokirkolta kulkien Kaisaniemen puiston läpi Tokoinrantaan. Matkan varrella ihailimme lyhtypuistoa, isoa tulitornadoa,  peilipöllöä, veteen heijastettuja valokirjaimia ja interaktiivista maalausta.

SunWind
Lyhtypuisto
Large Fire Tornado
Bubo speculus
Magic Mirror
Do-gooders

Katja Tukiaisen Do-gooders interaktiiviseen animaatioon sai osallistua koskettamalla näyttöä, joka toimi sensoritekniikalla.

Annual five-day art festival The Lux Helsinki was held 4-8.1.2020. Each year this light festival attracts over half a million people! Event presents a diverse range of light art in different forms. People come to marvel at how familiar buildings and spaces are temporarily transformed into unique works of urban art.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s