Bloggaaja ei tervehtinyt

Huonoja kokemuksia, joista otsikko on pienin. Aiheena Olympus.

Ostin viime kesänä Olympus-kameralleni tyylikkään käsilaukkumaisen kameralaukun, jota olin nähnyt mainostettavan parissakin muotiblogissa. Olin kyseistä laukkua myös katsellut aikaisemmin messuilla ja päädyin ostamaan sen,  vaikka laukku on kooltaan sen verran kompakti, että muuta laukkuun ei juuri mahdukaan kuin kamera ja varalinssi. Pienen salaman saa kyllä laukun nurkkaan mahtumaan, mutta turhaan sitä mukana kantaa, jos sitä ei käytä. Itse en juurikaan salamavaloa käytä, vaan mieluiten otan kuvat luonnonvalossa. Toki tiedän, että täytesalamaa käyttämällä voisi saada minunkin taidoillani hitusen parempia kuvia, ehkä?

Mutta takaisin laukkuun. Ostin kameralaukun siis vihdoin viime kesänä. Ajattelin, että onpa hyvälaatuista nahkaa oleva jämäkkä laukku. Loppusyksystä otin laukun toista kertaa olkapäälleni, jolloin laukkua avatessani sen lukko meni rikki. Laukku vasta toista kertaa käytössä ja lukon magneetti lähti irti paikaltaan! Tarkemmin tutkiessaan siinä näyttää olevan liian lyhyet kiinnikkeet, jotka pitävät magneettia paikallaan. Että sellainen hyvälaatuinen laukku.

Sain magneetin jotenkin pysymään paikallaan, kun painoin kiinnikkeitä työkalulla, mutta saa nähdä miten kauan tämä korjaus pitää. Onpa pettymys! Laukkua ei oikein voi käyttää ilman, että magneetti menee kiinni, koska muuten laukun läppä ei sulkeudu ja on epäkäytännöllistä kulkea kameralaukku auki. 

Myös toinen Olympusta koskeva huono kokemus on mielessä, se sattui messuilla. Rohkaistuin menemään kysymään neuvoa kamera-asiassa. Olin ostanut Olympuksen PEN-kameran ja sitä askarruttanut kysymys vaivasi mieltäni. Kyseisiä kameramalleja oli esittelyssä messuosastolla ja paikalla oli myös merkkiä edustava tunnettu valokuvaaja. Hän oli todella avulias ja ystävällinen yrittäen pohtia kysymykseeni vastausta. Koska hän ei lopulta löytänyt vastausta, jäimme odottamaan Olympuksen edustajaa. Pian edustaja tulikin tauoltaan erään bloggaajan kanssa, joista kumpikaan ei paikalle tultuaan tervehtinyt minua. Bloggaaja ei edes katsonut päin, vaikka blogissaan kehoittaa tulemaan moikkaamaan, jos häntä Olympuksen pisteellä näkyy.  (Olisiko minun pitänyt kirjaimellisesti vetää hiasta…)

Keskustelua kanssani käynyt valokuvaaja johdatti minut edustajan luo ja pääsin esittämään kysymykseni. Edustaja vain katseli ohitseni johonkin korkealle kohti kattoja  eikä osannut sanoa mitään järkevää. Ehdotti vain, että olisin yhteydessä huoltoon – jonka olin jo tehnyt. Olisin lopulta ollut tyytyväinen vain vastaukseen,  onko asia kameran ominaisuus vai vika.  Lopulta lähdin pois messupisteeltä tyrmistyneenä, vastausta saamatta. Kummastelin mielessäni miten edustaja, joka päivätyökseen samaisia kameramalleja esittelee ja niiden teknisistä yksityiskohdista tietoisena, ei osannut vastata oikein mitään. Eikä kysymys mielestäni ollut mikään liian erikoinen.  

Itse kameraan olen ollut aika tyytyväinen, varsinkin erikseen ostamani objektiivin kanssa. Toki oppimista säätöjen kanssa vielä on (vaikka kamera on ollut minulla jo pari vuotta, liian harvoin sitä käytän). Myös mieltä askarruttanut kysymys on vielä ratkaisematta, mutta koska kamera kuitenkin toimii, niin ehkä pärjään ilman vastausta. Ja hyvä, että on YouTube, josta voi katsella muiden kokemuksia ja löytää hyviä vinkkejä! 

I’ve been using my Olympus PEN camera much too little so naturally I have some questions in my mind. Good thing there is YouTube! Thank you all vloggers and bloggers who have time and interest to make those amazing How to videos. I personally don’t like to read a manual (maybe I should RTFM this time)…

And about that beautiful camera bag I bought last summer. Second time I was carrying it, it broke. Actually the magnetic closure broke. So it’s not that functional any more. Too bad.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s