Spring Fashion – Part 2

Taide näyttää inspiroineen tämän kevään ja kesän muodin kampanjakuvia. Törmäsin toinen toistaan ihastuttavampaan mainoskuvaan selatessani kevään muotilehtiä. Seuraavassa muutama, jotka saivat huomioni:

Diorin tummanpuhuvissa barokkimaista taidetta imitoivissa kuvissa naiset ovat pukeutuneet Diorin luomuksiin ja makoilevat laiskasti hedelmävatien äärellä. Tuota kuvaa voisin tuijottaa pitkään.

Fendin mainoskuvat ovat kesään sopivissa lempeissä sävyissä. Kuviin on luotu vesivärimäinen tunnelma pastellisävyineen. Valitsemassani kuvassa on ihana vaaleansininen tuulahdus.

Moschinon kampanjakuvat ovat modernin aikakauden marionettiesitys, jossa malli on stailattu Audrey Hepburnin vuosikymmenelle. Asut ovat naisellisuutta korostavia, korot stiletot ja kampaus tietenkin – korkea nutturakampaus.

Burberry puolestaan on tuonut taiteen asuun itseensä. Yhdessä mainoskuvassa upean, hohtavan harmaan takin vuori on kuvioitu taideteosmaisesti ja toinen takki, vaalea trenssi, puolestaan on saanut pintaansa maalauksen kiemurtelevasta sinisestä käärmeestä.

Siinä muutama. Katso minkälaista taidetta sinä bongaat muotilehtien sivuilta!

Guccin retroviba. Varsinaista tilataidetta nuo kankaat kuin sisustusprintit menneiltä vuosikymmeniltä, isoja kukkia ja värejä.
Taiteeseen kannattaa sijoittaa”, kuulin heidän sanovan ja kävelin kohti Guccia, jonka hämyiset kuvapotretit, kukkakuosit ja kultakorut vetivät minua puoleensa.

Guccin mainoskuvat saivat omat ajatukseni kukkakuosineen tuohon ylläolevaan kuvaani (Miamissa tasan kolme vuotta sitten). Niin, näin se ajatukseni lentää kukasta kukkaan. Aloinkin sitten vielä tarkemmin ajattelemaan Moschinon kampanjaa, miksi langoin ohjattava kaunotar…

Tiesitkö muuten, että marionette (suom. marionetti), tulee ranskankielisestä ilmaisusta pikku-Mary. Keskiajan Ranskassa esitettiin raamatullisia kertomuksia nukketeatterin voimin, jonka suosittu hahmo oli neitsyt Maria (Virgin Mary). Kuulema Ranskassa marionetti viittaa kaikenlaisiin nukkeihin, mutta muualla maailmassa se on yleinen ilmaisu langoilla ohjattaviin nukkeihin. Jotta päästäisiin historiassa vielä kauemmas, niin jotkut tarinoitsijat kertovat, että muinaisessa Kreikassa jo 2000 vuotta ennen Kristusta esitettiin jonkunlaisia langoilla ohjattavia näytelmiä, jossa hahmot oli tehty puusta. Sittemmin arkeologit ovat löytäneet egyptiläisistä haudoista savesta muovattuja nukkeja, joissa oli jonkinlaiset ”vaijerit” kiinni. Ateenan kansallisessa arkeologian museossa on näytillä langoin ohjattava nuket, jotka ovat  peräisin ajalta n. 400-500 vuotta ennen Kristusta. Inspiraation lähdettä tutkimalla pääseekin kauas ajassa taaksepäin, kauemmas kuin ensin kuvittelikaan. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s