Kun peilistä katsoo Brezhnev

Odotukset olivat korkealla, kun menin ensimmäistä kertaa uudenlaiseen kulmien ja ripsien laittoon kosmetologille. Olin varannut ajan hienosti mainostettuun Yumi lashes and brows -hoitoon. Olin nähnyt kuvia ja lukenut hyviä kokemuksia. Ajattelin ja toivoin, että tämä hoito säästäisi aamulla – varsinkin viikonloppuaamuna aikaa, voisin mennä melkeinpä sängystä suoraan ulos koiran kassa ilman, että pitäisi vetää aurinkolasit silmille (oli sää mikä tahansa). No, ei sentään, uskallan kyllä käydä ulkona ilman meikkiäkin. Kun on syntynyt luonnollisena vaaleaverikkönä, niin väriä ei juuri ole kulmissa eikä ripsissä, ellei niitä itse värittele.

Hoitolassa näytin kosmetologille minkä väristä kulmaväriä yleensä käytän, hieman harmahtavan ruskeaa, joka on luonnollinen ja sopii viileään ihon sävyyni. Kosmetolgi kertoi, että heillä on kahta väriä tähän hoitoon: vaaleanruskeaa ja mustaa, joista jälkimmäistä hän suosittelisi minulle, koska vaaleanruskea väri ei pysy pitkään. Ihmettelin mielessäni, miksi tarjolla oli vain kaksi vaihtoehtoa ja sanoin etten haluaisi liian tummia kulmia. Päädyimme siihen, että minulle laitettaisiin vaaleanruskeaa väriä ja jos lopputulos olisi liian vaalea, lisättäisiin mustaa vielä hetkeksi vaikuttamaan. Suunnitelma kuulosti hyvältä. Odotin, että ripsistäni tulisi tummat ja kaarevat ja kulmakarvoistani hieman luonnollista tummemmat ja kauniin muotoiset.

Hoito kesti noin puolitoista tuntia, joka meni yllättävän nopeasti rentouttavassa ilmapiirissä rauhallisen musiikin soidessa taustalla. Sain olla omissa ajatuksissani ja meditoida. Kun hoito oli ohitse, sain katsoa peilistä lopputulosta. Kosmetologin mielestä hoito oli onnistunut ja kulmien väristä tuli oikein hyvä. Katsoin peilistä lämpimän ruskeita, vahvoja kulmiani ja ripsiä, jotka kyllä olivat kauniin taipuisat, mutta eivät ihan täyttäneet odotuksiani. Maksoin kalliin hoidon, sain ihonhoitonäytteitä mukaani ja vetäisin pipon kulmakarvojeni päälle.

Seuraavana aamuna herättyäni katsoin peiliin ja melkein hämmennyin. Ai niin, nää kulmat. Tunsin näyttäväni sirkuspelleltä. Vahvat kulmat, joiden epäsymmetria vaivasi minua, toinen kulma alkoi lähempää nenän vartta kuin toinen ja toinen kaartui loivemmin kuin toinen. Yritin harjailla kulmakarvojani ojennukseen saamani harjan avulla ja samalla ihmettelin miksi ripsiin ei ollut tarttunut enemmän väriä. Huomasin, että toisen silmän ulkosyrjän ripsiin väriä ei ollut oikein tarttunut tai sitä oli vain ripsien tyvessä. Harmitti, kun olin maksanut hoidosta pitkän pennin enkä halunnut reklamoida käsittelystä, koska hoitolan kosmetologi on niin suloinen ja kiva.

Tästä ei voi muuta kuin ottaa opikseen. Ensi kerralla otan vain kestovärjäyksen kulmiini ilman minkäänlaista laminointia ja ripsiin toki toivoisin tätä kaarevuutta, jonka nytkin sain, mutta (mustaa) väriä saisi olla vähän enemmän, kuten tavallisessa ripsien kestovärjäyksessä. En siis suosittele vaaleahipiäiselle nimenomaista kulmakarvojen hoitoa. Ripsiin tätä kannattaa kokeilla ja pyytää, että hoidon tekijä huomioisi, että kaikkiin ripsiin tulisi väriä tyvestä kärkeen.

Nämä olivat tuntemukseni päivä hoidon jälkeen, mutta entä sitten viikon kulutta.

Viikko ripsien ja kulmien värjäyksestä ja taivutuksesta.

Viikon kuluttua – kulunutta.

Kuinka ollakaan, vasta viikko mennyt ripsien ja kulmien värjäyksestä ja muotoilusta. Nyt joudun toteamaan, että en ehkä suosittelekaan Yumi lashes -hoitoa, sillä ripsien väri on kulunut huomattavasti. Väri on kulunut, mutta kaarevuus on pysynyt. Jälkimmäinen on toki suoraripsiselle mieluisaa! Toinen hyvä asia on, että kulmakarvat ovat nyt luonnollisen näköiset. Väri on tasoittunut, vaikka en olekaan pessyt kasvojani mitenkään voimakkaasti. Aloin jopa viime viikon aikana pitämään tummemmista kulmakarvoistani, kun totuin niihin.

Eli yksi huono juttu ja pari hyvää. Enkä ole käyttänyt voimakkaita puhdistustuotteita, joten en usko, että omalla toiminnallani olisin ripsien värin haalenemiseen vaikuttanut. Toki tavoite siitä, että amuisin säästyisi hieman aikaa on jotakuinkin toteutunut: ripsiä ei ole tarvinnut taivuttaa eikä kulmakarvoihin laittaa väriä, pieni harjaus vain, että karvat ovat ojennuksessa.

Olisi kiva tietää, jos jollain on oikein hyvä kokemus kyseisestä hoidosta. Omat odotukseni eivät kokonaisuudessaan täyttyneet.

(Myönnän, viittaus otsikon henkilöön on hieman liioiteltu. Hänelle aikanaan tunnusomaisia tuuheita ja tummia kulmakarvoja ei minulle tullut eikä tule. )

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s