Original Y2K

Tyttö menneisyydestä on nainen tänään. 00-muoti eli kansaiväliseltä nimeltään Y2K fashion on nyt kuuminta hottia tai ainakin sinnepäin. 

Tässä joitakin originaaleja asujani siltä ajalta (yleisön pyynnöstä, hah). Ajattelin päivittää lookit tähän päiväään ja tähän ikään sopiviksi (itselleni). Katsotaanpa orkkikset ensin ja sitten myöhemmin, toisessa jutussa näytän saanko koottua vaatekaapistani trendikkäät asut originaalien inspiroimana.

Yllä oleva raitamekko on Necessary Objects. Kuva on otettu Floridan (ja koko USA:n) vanhimmassa kaupungissa St. Augustinessa, hotelli Casa Monican parvekkeelta. Kyseinen mekko on minulla vielä tallessa, mutta päälläni se on nykyisin liian tiukka. Myöskään decoltee-alueeni ei kestä enää auringon säteitä, joten mielummin suojaan sen kankaalla.

Daytona Beach, Florida. Tällä biitsillä sai ajaa autolla.

Lippis ja kainaloon häviävä musta Pradan pikkulaukku. Laukkua ei juuri kuvasta erota, mutta siellä se on, tiiviisti kainalossa. Tuo oranssi lippis oli Ralph Laurenin. Nykyään en koe oranssia värikseni, mutta muuten kuvan mukainen rento asu on mieleeni. Kapeaolkaiminen toppi ja mustat mukavat housut (taisivat olla joogahousut), lahkeet käärittyinä käy tyyliini tänäänkin, lippalakki mukaan lukien. Tällaisessa asussa pitkä automatka sujuu rennosti, oli se sitten matka pitkin Floridan rannikkoa tai mökkimatka koti-Suomessa. Myös kipaisu lähikaupassa, ulkoilu koiran kanssa tai ex tempore joogahetki onnistuu ilman vaatteiden vaihtoa.

Sumuinen aamu Floridan Key Westissä.

Pinkkiä, pinkkiä. Pinkki bandana ja Chloen pinkki toppi lyhyiden mustien sortsien kanssa, kiilakorkojen kera. Bandanaa en enää omista, mutta ne ovat jälleen trendikkäitä. Bandanahuivin voi kietaista kaulaan, hiuksien ympärille, hiuspannaksi, ponnarin ympärille tai laukun hihnaan koristeeksi. Pinkki on kuitenkin värinä yhä mieleeni.

Viva Las Vegas.

Camouflage eli maastokuosi. Tämän kuosin trendikkyys on nousussa taas. Napa sai näkyä silloinkin – parikymmentä vuotta sitten – kuten saa näkyä tänäkin päivänä. Ainakin mitä on YouTuben muotivloggaajiin uskomista, heidän asuissa on nyt paljon lyhyitä toppeja. Itse taidan kuitenkin jättää napani piiloon tänä päivänä.

Las Vegas ja Venetian-hotelli.

Yksiolkaiminen paita ja minihame. Kuten silloin, myös tänään: olkapäät saavat näkyä ja niitä on turvallista paljastella. Yksiolkaiminen paita on mielestäni paljon mielenkiintoisempi ja mukavampi kuin pelkkä tuubitoppi. Tuo Chloen olkalaukku oli silloin suosikkilaukkuni ja se kulkikin mukanani vuosikaudet. Laukku on kyllä tallessa, mutta se tarvitsisi pientä huoltoa.

Mitä mietteitä teillä nousee 00-muodista?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s