Adore Ateena

ateenan-akropolis
Akropolis-kukkulan juurella.

Terveiset Kreikan Ateenasta!

Oi kuinka ihastuin Ateenaan alkuepäröinnin jälkeen. No, se pienoinen epäröinti johtui vain parin ensimmäisen päivän viileähköstä tuulesta.  Loma tuntui loppuvan kesken ja olisin valmis lähtemään takaisin samantien. Ihmiset olivat ystävällisiä ja ruoka edullista, viinistä puhumattakaan. Ravintolassa karahvillinen (0,5 l) talon viiniä maksoi vajaat neljä euroa. Jos pikkunälkä yllätti tai kaipasi välipalaa, olikin helppo nauttia paikallista pikaruokaa, esim. gyron, toastin tai kebabin. Ja kun tarkemmin muistelee, niin katukuvassa ei edes näkynyt  mäkkejä tai burgerkingejä, vaikka hampurilaisravintolan katumainokseen törmäsinkin.

scampipasta
Trata-kalatavernan maukas scampi-pasta.

Ateenassa on paljon nähtävää ja koettavaa sekä monia ihastuttavia ravintoloita, joissa omistajakin näkyi pyörivän – toiset enemmän työnteossa ja toiset seuraamassa tilannetta.

Ateena on suurkaupunki ja liikennekin sen mukaista, kävellen, metrolla ja raitiovaunulla on helppo liikkua. Taksia tuli käytettyä vain kerran ja sekin oli edullista. Laivaliikenne lähisaarille toimii hyvin ja aikatauluissa, laivoissa sekä kohteissa riittää valinnanvaraa. Myös lippujen ostaminen on helppoa ja myyntipisteitä on monia. Kyselimme kolmesta paikasta eri laivojen lippuja ja lähtöjä, pientä eroa oli aikatauluissa ja hinnoissa,  johtuen eri laivoista. Jos samaan kohteeseen ja samaan laivaan on myynnissä lippuja eri pisteissä tai ihan satamassa olevassa kioskissa, niin hinnoissa ei ole eroja.

aigina
Aigina-saaren satamassa.

Lähisaarille voi tehdä päivämatkan, jos matka vie tunnin tai puolitoista, mutta kauempana olevilla kannattaa viettää parikin tai useampi päivä. Saarilla on ihan oma tunnelmansa!

Efharisto Greece! Thank you Greece!
I just came back from Athens and I really enjoyed the trip. I just can’t wait to get back and do more island hopping. This time I took a ferry to Aegina, what is close enough for a day trip. Altogether I sure did enjoy the weather, food, wine, good service and the history, of course. A visit to the Acropolis of Athens is a must!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s