Ateena ja kaksi hotellia

ateenan-ranta
Taustalla Ateenan ranta ilta-auringossa.

Akropoliksen kukkula ja sen historialliset jäänteet, Monastrakin markkinapaikka, Syntagman ostoskatu Ermoustreet, Ateenan ranta ja Aeginan saari. Näistä koostui Ateenan matkani.

Koska halusimme viettää aikaa niin rannalla kuin keskustassakin, päädyimme majoittumaan kahteen eri hotelliin. Ensin rannalla rentoutuen ja sitten keskustan hotellissa, josta oli helppo lähteä kiertelemään nähtävyyksiä ja tekemään ostoksia.

ateenan-hiekkaranta
Huone merinäköalalla.

Ateenan keskustassa oleva hotelli Melia voitti rannalla olevan Poseidon-hotellin, vaikka Poseidonin palvelua, varsinkin huonepalvelua ja aamiaistarjoilua on pakko hehkuttaa.

Melia-hienostohotellin kattoterassin näköala oli huikea; näkymä suoraan Akropolis-kukkulalle. Toisessa ilmasuunnassa näkyi St George’s kirkko korkealla Lycabettuksen kukkulalla, mikä illalla hehkui täysikuun valaisemana saaden hengen salpautumaan. Upeat näkymät kerrassaan!

Rooftop-bar
Skylounge, kattoterassin baari, taustalla Lycabettus-vuori.

Päiväsaikaan Melian kattoterassi palveli uima-altaan ja porealtaan kera auringonpalvojia. Ylimmässä kerroksessa oleva kuntosali ja saunat tulivat myös tutuiksi. Kun auringonotto päättyi pieneen sadekuuroon päätimme käväistä hamamissa, turkkilaisessa höyrysaunassa. Hotellin henkilökunta lupasi, että hamam olisi lämmin 20 minuutin kuluttua. Päätimme käydä sillä välin huoneessa, ja kun riittävästi aikaa oli kulunut menimme kylpytakit päällä ja tohvelit jalassa toiveikkaina kohti hamamia ja sen rentouttavia höyryjä. Pettymykseksemme se oli kylmä! Uusi yritys, sauna saatiin päälle ja vietimme 15 minuuttia kuntosalilla odottaen höyrysaunan lämpeämistä. Ei olekaan ennen tullut nosteltua puntteja kylpytakissa ja tohveleissa – varsinkaan katsellen kohti Akropolista. Hamam vihdoin lämpeni ja nautimme höyryn rentouttavasta vaikutuksesta. Kävimme vielä pulahtamassa uima-altaassa kun sadekin oli loppunut. Elämän nautintoja!

uima-allas
Melia-hotellin uima-altaalla. Taustalla Akropolis.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s