Disco Golf?

Orangebrook Disc Golf Course
Playing disc golf in Florida.

Ei disco golf vaan disc golf! Vaikka heittoliikkeet, varsinkin askellukset, voivat hidastettuna näyttää tanssinkaltaisilta liikkeiltä, varsin persoonallisilta tosin. Laji on tutummin sanottuna frisbee golf.

Minäkin sain frisbeen lentämään Floridassa ihan kivasti, kun asu oli oikea.  Ostin kaksi golfpaitaa Ralph Laurenin Polo-mallistosta ja koska en osannut päättää kumman otan, niin otin molemmat. Kummatkin ovat aika lailla saman sävyisiä, toinen teknisempää materiaalia oleva, korallin punainen ja toinen puolestaan pehmeämpää kangasta oleva, vesimelonin sävyinen. Paitojen istuvuus ja sporttiin kuuluva joustavuus on huippuluokkaa.

Golfkärry
Vesimelonin sävyinen golfpaita. / Ralf Lauren Polo Golf shirt in watermelon.

Pelipaikkana  Orangebrook Golf & Country Club, jonka radalla ajelimme golfkärryllä. Olisihan rataa voinut kiertää kävellenkin, mutta en halunnut jalkaisin törmätä golfkentällä liikkuneisiin iguaaneihin. Tällä golfkentällä voi pelata sekä perinteistä golfia että disc golfia. Kivaa oli!

Disc golf course
Tuohon koriin pitäisi frisbeekiekon lentää. / Frisbee goalie on field? Watch out for wildlife!
Harrastus
Bongaa iguaani.

Disc golfia ei heitellä millään mökkifrisbeellä, vaan kiekkoja on jos minkälaisilla ominaisuuksilla, esim. tuulisiin olosuhteisiin on omanlaisensa kiekot ja kiekko voi myös heitettäessä kaartaa tiettyyn suuntaan, toiset kiekot ovat hieman painavampia ja toiset kevyempiä. Kuten golfissa on erilaiset mailat eri lyöntejä varten, on disc golfissa erilaiset kiekot erilaisiin heittoihin. Pitkät heitot heitetään drivereilla (golffaajille kuulostaa varmaan tutulta) ja lyhyihin heittoihin on puttauskiekot eli putterit. Näin lyhyesti, tällaisen harrastelija-amatöörin kertomana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s