Dining in Dolce

Ruokailukokemus

Ota, anna oikealta. Tarjoile vain vasemmalta. Eikös tuo hokema opita jo kotitaloustunnilla?

Italialainen illallinen sai miettimään tarjoilijoiden työtapoja. Söimme hyvät ja isot gourmet pizzat Dolce Italian  ‑ravintolassa. Ravintola sijaitsee Miamin South Beachillä olevan Gale-hotellin yhteydessä. Ravintola on sisustukseltaan kaunis ja tunnelmallinen. Saimme hyvän pöydän, vaikka meillä ei ollut pöytävarausta. Plussaa tästä! Tarjoilu toisin ei ollut niin korkealaatuista kuin ravintolan atmosfääriltä odottaisi. Tarjoilijalla näytti olevan kiire tyhjentää pöytä kesken illallisen. Eikö olisi kiva, että ruuasta ja tunnelmasta saisi nauttia rauhassa (vaikka sitä pöytävarausta ei ollutkaan) ilman, että joutuu puristamaan haarukkaa ja veistä kädessään, uskaltamatta laskea niitä lautaselle, peläten yli-innokkaan tarjoilijan hakevan lautasen pois. Välillä olisi kiva pitää pientä taukoa syömisestä ja keskittyä hetkeksi keskusteluun, antaakseen ruuan hieman laskeutua. Hidas syöminenhän on terveellisempää kuin nopea hotkiminen. Ehkä pitää laittaa vielä englanniksi muutama vinkki tarjoilijoille. Suomessa on ainakin hyvin koulutettuja tarjoilijoita (enimmäkseen). Hyvin työnsä tekevää ja asiantuntevaa ammattilaistahan sitä osaa aina arvostaa. Olihan Hesarissakin juuri juttua siitä, miten tarjoilijoiden työn arvostus on nousussa. Hyvä!

Gale South Beach

Dinner in Dolce Italian at the Gale Hotel was good, but waitress was a little bit too eager. In Europe waiters are well trained and know good manners. There is a difference in a way how serving works in different continents… Here’s some pointers for waiters and waitresses in the U.S especially in Florida.

When serving wine, never hold the wine glass by the bowl, always the stem. Don’t come and disturb if anyone seated at the same table is still eating, asking are you finished with this. Note this: If flatware (silverware) is placed twenty to five position (on the dinner plate), customer might still eat, so give them time to enjoy the meal. If the flatware is placed twenty past five (or four), customer has finished eating. But please, do not come and collect the plate if their companion is still eating (especially if there’s only two person at that table) it might seem you are hurrying other one to eat. Give your customers time to enjoy their meal and relax in the nice atmosphere your restaurant has to offer. Please, and Thank you, tip well deserved.

Read here more good tips.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s