Lago di Como

Ihana Comojärvi!

Olimme yhdistäneet viime huhtikuun Milanon matkaamme muutaman päivän visiitin Comojärvelle. Jotkut tekevät tänne päivämatkan, mutta me halusimme viettää täällä aikaa tutustuen Comojärven kauniisiin kyliin. Ehdimme myös rentoutua ja nauttia Comojärven upeista maisemista. Miten kaunis Comojärven ympäristö onkaan!

Matka_Comojärvi.

Olimme valinneet Comojärven kylistä Bellagion omaksi kotipaikaksemme. Valinta oli hankala, koska kaikki kohteet vaikuttivat ennakkotietojen mukaan niin upeilta. Olimme kyllä tyytyväisiä valintaamme; Bellagio – ihanista ihanin paikka! En voi muuta kuin toistaa itsenäni: ihastuin todella tähän kylään.

Bellagion kylä.

Emme kuitenkaan vierailleet jokaisessa kylässä, sillä halusimme nauttia tunnelmasta ja rauhoittua. Olimme etukäteen päättäneet, että vierailisimme ainakin Varennassa ja niin me teimmekin. Varennan lisäksi kävimme tutustumassa Menaggioon. Kylien välillä kulkee tiheä lauttaliikenne ja lippujen ostaminen käy kätevästi laiturien yhteydessä olevilta kioskeilta. Ostimme kerralla lipun, jolla pystyimme käymään molemmissa kylissä ja palaamaan takaisin Bellagioon. Lippuja voi ostaa myös etukäteen mobiilisti. Laiturilla kannattaa kuitenkin olla hyvissä ajoin ennen lautan lähtöä, jotta mahtuu lauttaan ja pääsee istumaan (hyvälle paikalle).

Varennan lauttalaiturilla oli ruuhkaa. Minkähänlaiset ruuhkat ovat kesällä, mietin.
Upeat maisemat!

Lauttamatkalla on hieman aikaa ihailla Alppien lumisia huippuja, Comojärvihän sijaitsee Alppien juurella.

Bloggaajan_tyyli.
Rakastavaisten kuja Varennassa ja kirjoittaja haaveilemassa rantakalliolla.

Varenna, niin kaunis! Varennan kaudeudesta oli hieman hankala nauttia turistipaljouden keskellä. Olikin kiva löytää hiljainen poukama ja nauttia pieni välipala istuen rantakalliolla.

Varennassa on pieniä kujia ja kauniita näköalapaikkoja, kukkaloistoa ja kaunis aukio, jota ympäröitsi ravintolat, kahvilat ja kirkko.

Varennan katukuvaa.
Toisinaan on hyvä katsella ylöspäin; Menaggion kirkon sisäänkäynnin yläpuolella olevaa taidetta.

Menaggio, rauhallisempi verrattuna Bellagioon ja Varennaan. Täällä näki myös paikallisia ihmisiä eikä vain turistipaljoutta. Kävelimme ohitse koulupihan, jossa pojat pelasivat koulun pihalla jalkapalloa iloisesti huudahdellen (italiaksi) maalintekoyritysten välissä. Ostimme gelatot paikallisesta kahvilasta ja nautimme ne kävellessä, kun jatkoimme kylään tutustumista. Näissä kylissä kävellään, joten tämä kannattaa muistaa päivän kenkävalintaa tehdessä. Huomioon kannattaa ottaa myös kapeat kujat ja kiviportaat, niitä on paljon.

Matkablogi.

I fell in love! Italy, Lake Como, soo beautiful. If you haven’t visited here already, I really recommend. But notice this: streets are not made for wheelchairs or baby strollers – lot’s of stairs and cobblestone streets. We were here last April, weather was nice when sun was up, but nights and early mornings were bit chilly. On the other hand, there is fewer visitors in spring versus hot summer months and that makes whole vacation more enjoyable and also less expensive.

Jätä kommentti